26 aprilie 2007

Indici de accesare.....politici...



Fapt demonstrat: miscarile oculare arata ce operatiune are loc in creierul interlocutorului la un moment dat.

…..ati observat vreodata ca ochii oamenilor se misca atunci gandesc la ceva? Aceasta este o onformatie valoaroasa ce poate oferi indicii prinvind modalitatea de gandire in imagini, sunete, emotii sau vorbirea cu sine (dialog interior). Conform cercetarilor neurologice, miscarile orizontale si verticale al ochilor par sa fie asociate cu ctivarea diferitelor parti ale creierului. In NLP (Programarea Neuro-Lingvistica) acestia se numesc indici de accesare datorita faptului ca ofera un indiciu al modului in care oamenii acceseaza informatia.

Spre exemplu, pentru a ne face o idee asupra modului in care ochii lui Basescu se misca, puteti lua in considerare urmatoarele intrebari pe care i le putei adresa:

Domnule Basescu….

1.Care este culoarea parului domnului Tariceanu?

2.Unde vedeti Romania in 15 ani?

3.Cum suna sloganul dumneavoastra?

4.Cum ar suna vocea lui Patriciu dand declaratii verbale cu prune in gura?

5.Ati putea adresa, in sinea dumneavoastra, cateva vorbe celor din PSD?

6.Cum este sa te simti un “jucator”?

Presupunand ca domnul Basescu este dreptaci,ar trebui ca ochii dansului sa se fi miscat astfel:

Intrebarea 1-ochii sus-stanga: Aceasta este o intrebare despre ceva ce ai vazut inainte si acum iti reamintesti (vizual amintit=Va)
Intebarea 2-ochii sus-dreapta:Aceasta este o intrebare despre ceva ce nu ai mai vazut inainte, este o imagine construita a ceva ce nu exista inca (vizual consturit=Vc)
Intrebarea 3-ochii lateral-stanga:Aceasta este o intrebare despre ceva ce ai auzit inainte si iti reamintesti acum (audit amintit=Aa)
Intrebarea 4-ochii lateral-dreapta:Aceasta este o intrebare despre ceva ce nu ai auzit inca si trebuie sa construiesti (Auditiv construit)
Intrebarea 5-ochii jos-stanga: Aceasta este o intrebare despre modul in care vorbesti cu tine (dialog intern-Auditiv digital=Ad)
Intrebarea 6-ochii jos-dreapta: Aceasta este o intrebare legata de emotii (Kinestezic=K)

...nice to remember :)

2 comentarii:

Amedeah spunea...

she does it again...

poate pentru putin timp, poate e doar o impresie, poate de fapt asa trebuie sa se intample si ea a declansat anumite mecanisme doar... but here is a person that changed me... prea putin important cand si cum...

si cred ca nu i-am spus multumesc... dar stiu ca trecusera deja cateva saptamani si eu inca rememoram anumite vorbe, gesturi sau tonalitati din timpul sedintelor cu ea...

ai o voce foarte frumoasa, Matilda! si calma... si linistitoare...

si nu stiu nici macar de ce iti las un comment aici si acum... poate pentru ca m-ai luat in brate pe pod... si din nou mi-am amintit ca trebuie sa schimb multe...

acum e bine... mai mult decat bine...

multumesc frumos... nu te lasa niciodata de ce faci si mai ales de cum faci...

:hugs her virtually:

Merry X-mas!!

:se furiseaza la ea pe blog si o trece in lista... poate, poate mai deschid cativa ochii:

:)

Amedeah spunea...

p.s. chiar ai fost primul pas dintr-un proces mare mare de turn-my-world-around...

t.y.
Corina